Havalimanlarına düzen gelmezse imajımız zarar görür! (02.05.2018)
İstanbul Turizm Seyahat Acentaları ve İşadamları Derneği (TUSAD) Başkanı Hasan Bayram, “Havalimanlarında turistleri karşılamak için bir düzen gelmezse imajımıza daha çok zarar gelecek” dedi. 
Havalimanlarina-duzen-gelmezse-imajimiz-zarar-gorur
Japon turistten 12 km yol için bin 550 lira ücret alınmasını yazılı bir açıklama ile eleştrien TUSAD Başkanı Hasan Bayram, “Bilen bilir sabaha karşı bir memlekete gittiğinizde otelinize veya evinize gitmek için bir araç ayarlamanın ne kadar zor olduğunu. Binlerce kilometre uzaklardan gelen turistlerin çoğu maalesef havalimanlarımızda ciddi sıkıntılar yaşamaktadırlar. Japonya’dan ülkemize gelen 2 hanımefendi turistten 12 kilometrelik 10 dakikalık yol için alınan 1.550 TL’lik transfer ücreti hepimizin vicdanını derinden yaraladı.” ifadelerine yer verdi.

“İŞ AHLAKININ OLMADIĞI BİR YERDE SIKINTILAR HER ZAMAN OLACAKTIR”

Derneği (TUSAD) Başkanı Hasan Bayram açıklamasını söyle tamamladı: “Havalimanlarımızda karşılama işinin çok sıkıntılı bilinmektedir. Bazı acentalar havalimanlarında ofisi oldukları için bu konuda avantajlı durumdalar. Fakat birçok acentamızın karşılama personeli havalimanlarında işini sağlıklı yapamıyor. Buralarda bağımlı hareket eden gruplar tarafından engellemeler oluyor. Kendi misafirini karşılamaya geç kalan acenta başka bir karşılamacıya sorulduğunda misafirler yanlış yönlendirilerek başka acenta veya kişilere pas ediliyor. İş ahlakının olmadığı bir yerde sıkıntılar her zaman olacaktır.
Havalimanlarında korsan karşılama işi yapan kişi ve gruplar var oldukça, Japon turistlerin yaşadığı sıkıntıları diğer turistlerde yaşamaya aday olacaklardır. TUSAD Yönetimi olarak özellikle korsan karşılama ile ilgili liman yöneticileri ve havalimanı taksici dernek ve kooperatifleri bu konuda birçok görüşmemiz olmuştur.
TUSAD üyelerinin birçok fuar ve etkinlikle ülkemizi tanıtmak için zaman ve sermaye harcamaları heba ediliyor. Misafir kavramının bizler için çok değerli olduğu aşikârdır. Bu tür suçları işleyenlere verilecek cezaların geliri turizm eğitimine harcanmalıdır.” 

Kaynak : Diriliş Postası