Turizm taşımacıları ‘Ombudsman’a başvurdu (08.01.2020)
Geç ve toplu tebliğ edilen trafik cezalarını protesto eden turizm taşımacıları, ombudsmana başvurdu.
Turizm-tasimacilari-‘Ombudsman’a-basvurdu
Elektronik Denetleme Sistemi (EDS) tarafından kaydedilen ve toplu halde muhataplarına tebliğ edilen trafik cezaları, turizm taşımacıları tarafından protesto edildi.

"Savunma hakkımız elimizden alındı”
Cezaların geç tebliği nedeniyle savunma haklarının ellerinden alındığını savunan taşımacılar, “2 yıl öncesine ait bir cezanın, nedenini veya hangi şoförümüz tarafından işlendiğini bile ispat edemeyecek durumdayız” dediler.

“Cezalar araçların değerine yaklaştı”
Cezaların toplu halde iletilmesinin ödeme güçlüğü yarattığını belirten araç sahipleri, bazı araçların üzerindeki trafik cezalarının aracın değerine yaklaştığını ileri sürdüler.

“Tuzaklar kuruluyor!”
Özellikle havalimanı yollarında kendilerine EDS ile tuzaklar kurulduğunu iddia eden turizm taşımacıları, ödemez miktardaki cezalarının, kanuna uygun olsa da hukuka uygun olmadığını ileri sürerek, iptali için Kamu Denetçiliği Kurumu’na (Ombudsman) başvurdu.

“İyi idare ilkesine uyulmadı…”
İlgili kamu kuruluşlarının iyi idare ilkesine uymadığını savunan araç sahipleri, “Cezalar ödenebilir olmaktan çıkıp, zulme dönüştü” dediler.

Hasan Bayram: Yol güzergah belgesi sorunu acilen çözülmeli
İBB tarafından verilmeyen yol güzergah belgesi nedeniyle her gün onlarca turizm aracının bağlandığını ve 5010 TL para ceza ile 60 gün trafikten men cezası aldığını söyleyen TUSAD Başkanı Hasan Bayram, sorunun çözümü için yetkililere çağrıda bulundu.

Kaynak: TurizmAjansi.com