“Mülteci sorunu Arap turiste tepkiye dönüşmesin!” (28.07.2022)
Türkiye’nin turizm ülkesi olduğunu belirten TUSAD Başkanı Hasan Bayram “Arap turistlerin birçok yerde diğer turistler gibi olması oldukça normal. Hiçbirinin kimseyi rahatsız ettiğini görmedik. Tamam, göçmenler konusunda hassas olabiliriz ama Arap turist düşmanlığına gerek yok.” ifadelerini kullandı.
“Multeci-sorunu-Arap-turiste-tepkiye-donusmesin”
Suriyeli mülteciler üzerinden yürütülen ve üzülerek izlediğimiz linç operasyonu maalesef Arap turistleri de hedefine aldığını belirten İstanbul Turizm Seyahat Acenteleri ve İşadamları Derneği (TUSAD) Başkanı Hasan Bayram, “Arap turistlere yapılan haksızlık Ortadoğu Turizm sektörünü üzmektedir. Arap turistlerin linç edilmeye başlanılması masumane görülmemelidir. Maalesef bazı siyasi partilerin ve hatta bazı gazetecilerin yayınladıkları sosyal medya çekimleri mülteci olayını maalesef normal Arap turisti hedef alacak düzeyde kışkırttıklarını görüyoruz. Bunun bir operasyon olduğu fark edilmeli, müdahale sürecine girilmelidir. Türkiye’nin Ortadoğu ve Körfez ilişkilerinin düzeldiği ve pandemi sonrası ülke ekonomisine ciddi katkı sağlayan turizme Arap turistler üzerinden operasyon çekilmektedir. Bunun bir operasyon olduğu anlaşılmalı ve müdahale süreci başlatılmalıdır.” dedi.

“KIŞKIRTMALARA ÖNLEM ALINMALI”

Turizm ülkenin en önemli gelir kaynağı olduğunu vurgulayan TUSAD Başkanı Hasan Bayram “Bazıları bilinçli olarak ekonomiye önemli katkı sağlayan Arap turistleri hedef almıştır. Ülke olarak turizme önem vermeli ve milli güvenlik sorunumuz kadar korumalıyız. Aslında turizm bizim için iki kez milli güvenlik meselesi olmalıdır. Bu sebeple turizm deneyimli ve özel ihtisaslı kurumlara teslim edilmelidir. Turizm kurumları çok seçkin kadrolara teslim edilmesi gerekmektedir. Linç kültürü böyledir! Kısa süreli tatile gelen bir turiste gerçeği anlamadan, dinlemeden saldırmak, sosyal medya üzerinden ortamı germek fayda sağlamayacaktır.” ifadelerini kullandı.

“TURİZM EKONOMİNİN ÖNEMLİ BİR SACAYAĞI”

TUSAD Başkanı Hasan Bayram sözlerini şöyle tamamladı: “Geçen hafta bir şehrimize düğüne gelen Körfez asıllı kişilere, Suriyeli zannedilip saldırılmıştı. Turizm ekonominin önemli bir sacayağıdır, bu tür olaylardan sonra turist ve yatırımcı beklemek hayal olacaktır.

Bundan birkaç hafta önce siyasi bir partinin genel başkanı Taksim’de bulunan üye seyahat acentalarımızı Suriyeli olarak lanse etti hatta bununla yetinmeyip çok ünlü bir Türk restoranını yine aynı şekilde tanıttı.

Türkiye'nin turizmcilerinin birinci önceliği, yol açmak, öncülük etmek, kimsenin alışık olmadığı şeyler söyleyerek turizmde umudu tazelemek ve herkese referans olmaktır.

Unutmayın; bir turist bin turist getirdiği gibi götürür!..”

Kaynak : Diriliş Postası