İhtar çeken acenta ‘Yol Güzergâh Belgesini” alıyor… (25.01.2020)
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, noterden ihtar çeken seyahat acentalarına, “Yol Güzergah Belgesini” vermeye başladı.
Ihtar-ceken-acenta-‘Yol-Guzergâh-Belgesini”-aliyor…
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, sektörde “Yol Güzergah Belgesi” olarak bilinen Turizm Yolcu Taşımacılığı İzin Belgesini, noter kanalıyla ihtar çeken seyahat acentalarına vermeye başladı.

İlk belgeyi 9 Ocak 2020 tarihinde onaylayan İBB Ulaşım Daire Başkanlığı Toplu Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü, aynı yolu izleyen diğer acentalara da harçlarını yatırmaları için SMS göndermeye başladı.

Ak Parti döneminde, UBER’i engellemek amacıyla verilmeyen belgeler, Ekrem İmamoğlu’nun çözüm sözü vermesine rağmen henüz normal yollardan alınamıyor…

TUSAD Başkanı Hasan Bayram: Biran önce normal sürece geçilmeli…


Verilmeye başlanan belgenin normal prosedüre kavuşturulması için İBB Ulaşım Daire Başkanlığı’na çağrıda bulunan TUSAD Başkanı Hasan Bayram, “Seyahat acentalarının yasal hakkı olan Turizm Yolcu Taşımacılığı İzin Belgesi, son bir buçuk yıldır, hiçbir hukuki gerekçe gösterilmeksizin verilmiyor! Acentalarımızın her birinin noterden ihtar çekerek bu belgeyi almaya mecbur bırakılması, mali açıdan külfet olmanın yanında zaman kaybına da neden olmaktadır. İBB Ulaşım Daire Başkanlığı’nın belge sürecini normalleştirerek, yaşanan mağduriyetleri biran önce gidermesini rica ediyoruz” diye konuştu.

Kaynak: turizmajansi.com