ORTADOĞU TURİZMCİLERİ TEK ÇATI ALTINDA (08.10.2019)
Ortadoğu Turizm Acentalarının üye olduğu TUSAD-ASATDER-YONDER güç birliği yaparak ORTADOĞU TURİZM TEŞKİLATINI kurarak Dünyada yaşayan 500 Milyon civarındaki Araplara Türkiye tanıtma stratejisini başlattılar.
ORTADOGU-TURIZMCILERI-TEK-CATI-ALTINDA
İstanbul Turizm Seyahat Acentaları Derneği(TUSAD) Başkanı Hasan Bayram, Bu güzel organizasyonda bir araya gelmenin mutluluğuyla, sizleri saygıyla selamlıyorum; hoş geldiniz, sefalar getirdiniz. ORTADOĞU TURİZM TEŞKİLATI olarak organize ettiğimiz bu toplantıda siz değerli meslektaşlarımızla birlikte her şeyin üstesinden geleceğimizden emin olabilirsiniz.

ORTADOĞU TURİZM TEŞKİLATI (TUSAD-ASATDER-YONDER) siz değerli meslektaşlarımız acentalarımızdan alacağımız yetki ve güç ile yolumuza daha hızlı devam edeceğiz.

Bugün burada olduğu gibi, bir yandan gönül birliğimizi perçinlerken, diğer yandan da turizm ile ülkemiz ve diğer ülkeler arasındaki ilişkilerimizi güçlendirmenin yollarını geliştiriyoruz.

Biz, ülkemize, ülkemizin potansiyeline inanarak yola çıktık, turizm iş insanlarımız arasındaki bağı güçlendirirken, diğer yandan turizm iş birlikleri ve ticari diplomasi hamlelerimizi de sürdürüyoruz.

Ülkemiz turizmini tanıtmak için ülke ülke, şehir şehir ve fuar fuar gezmekteyiz. Ortadoğu ülkelerinden gelen her turist ile dost kadar yakın olduk. Ticari ve özel seyahatlerimizde ne kadar sıcak dostluklar kurduğumuzun farkına vardık.

İşte bu milletin dostluğu, ticaret hacmi ve turizm bereketi, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın gayreti ve samimiyeti ile çok üst seviyelere geldi. Ortadoğu Turizminde kişibaşı ortalamanın 800 Usd olduğu bir başarısı vardır. Ülkemizde ciddi bir şekilde istihdam ortamı oluşturan Ortadoğu Turizm sektörü ciddi yaşam kaynağı olmaya devam ediyor.
Ortadoğu turizmi demek ayrıca ihracat demektir. 2003 yılında milyon dolar seviyesinde olan ticaretimiz, turizm ilişkimiz sayesin de milyar dolar seviyesine çıkmıştır.

Ortadoğu turizmcisinin yaşamış olduğu sorunların çözüm merkezi ORTADOĞU TURİZM TEŞKİLATININ üyeleri olan TUSAD-ASATDER-YONDER ‘dir.

Galatasaray’da yaşanan puan kayıpları Teknik Direktör Fatih Terim’i harekete geçirdi Galatasaray’da yaşanan puan kayıpları Teknik Direktör Fatih Terim’i harekete geçirdi
İstanbul’da korsan taşımacılıkla olan mücadele turizmi olumsuz etkilemeye devam etmektedir.
Uzun zamandan beri UBER Korsan taşımacılığına karşı olduğumuzu, turizmde taşımacılık fiyatlarının ve kalitesinin düşmesine sebep olduğunu defalarca söyledik. Bu konu hakkında Cumhurbaşkanımıza ve diğer yetkili kurumlara raporlarımızı defalarca sunduk. Korsan ile mücadele ederken ifrat ile tefrite düşmeden denetlemelerin yapılması gerekmektedir. Bizler misafirlerimizin tur ve transferlerini vıp vito Mercedes araçlar ile yapmaktayız. Bugün Uber XL Vito araçları sistemden çıkardığı halde gerçek turizm araçları halen sıkıntı yaşamaktadırlar. Dün olduğu gibi bugünde şehir içi taşımacılık sektörünün iyi yönetilememesi turizme ve acentalarına zarar veriyor.

Yaklaşık 2 yıla yakındır İstanbul Büyükşehir Belediyesi UKOME Ulaşım Müdürlüğü Turizm Araçlarına Yol Belgesi vermemektedir. Yaptığımız son görüşmelerde de İBB UKOME Kurulu bizleri halen üzeceğe benziyor. İşte bundan dolayı birlik olmalı ve bizlerin temsil edilmesi gereken her kurum ve kuruluşta olmamız gerektiğine inanıyoruz.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinayon Merkezi (UKOME) halen farkında olmadan Turizm Seyahat Acentalarının işini çıkmaza sokacak kararlar almaktadır. Alınan bazı kararlar ile turizm sektörü ciddi sıkıntılar yaşamaktadır.
UBER ve vb uygulamalar Türkiye turizmine atılmış bir fitne tohumdur. Bu ve benzeri faaliyetlerden dolayı turizmcilere ve turistlere yapılan denetim usul ve esasları tarafımızdan kabul edilebilir değildir. Turizmciler hiçbir zaman yasadışı taşımacılığın yanında olmamıştır ve olmayacaktır. Taşımacılıkla ilgili her UKOME Toplantısı sonucu turizm sektörü sıkıntıya girmektedir. Oysaki bizler münhasır yetkimizde olan sadece turizm işi yapıyoruz.

Bundan dolayı öncelikle UKOME Kurulunda turizmcilerin temsil edilmesi gerektiğini düşünüyoruz.
Turizm Seyahat Acentaları olarak araçlarımız sadece turist taşımaktadırlar. Turizm için Kültür ve Turizm Bakanlığından ve TÜRSAB’tan yetki belgelerimiz var. Sektörümüzü ciddi sıkıntılara sokacak alınmış UKOME Kararları istişare edilmeden alınmış olduğu aşikârdır.

Tarafımızdan kabul edilebilir olmayan söz konusu UKOME Kararlarında turizm ve seyahat acentalarımızı çıkmaza sokan maddelerinin ivedilikle değişmesi gerekmektedir.

Sözlerime son verirken, faaliyetlerimizin hayırlara vesile olmasını diliyor, programımıza katılan herkese teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum.dedi. 

Kaynak: vatanhaberleri.com