Ortadoğu Turizm Teşkilatı'nın hedefi dünya genelindeki Arap turistler (08.10.2019)
Ortadoğu Turizm Teşkilatı dünya genelindeki Arap turisti cezbedecek kampanya ve tekliflerle pazarı genişletmeyi hedefliyor.
Ortadogu-Turizm-Teskilatinin-hedefi-dunya-genelindeki-Arap-turistler
Ortadoğu Turizm Teşkilatı dünya genelindeki Arap turisti cezbedecek kampanya ve tekliflerle pazarı genişletmeyi hedefliyor.

İstanbul Turizm Seyahat Acentaları ve İşadamları Derneği (TUSAD), Arap Seyahat Acentaları ve Turizm Geliştirme Derneği (ASATDER) ve Yoncakaya Turizm İşadamları Derneği (YONDER) üyelerinden oluşan 180 seyahat acentasın imzaladığı ortak deklarasyonla kurulan Ortadoğu Turizm Teşkilatı dünya genelindeki 500 milyon Arap turisti cezbedecek kampanya ve tekliflerle pazarı genişletmeyi hedefliyor.

TUSAD olarak ağırlıklı Körfez ülkelerine çalıştıklarını kaydeden TUSAD Başkanı ve OTT Koordinatörü Hasan Bayram, Orta Doğu’dan gelen turistlerin kişi başına 800 Dolar ile 1000 Dolar arasında harcama yaptığına işaret ederek son 10 yıldır Orta Doğu’dan gelen turist sayısında ciddi bir artış yaşandığına dikkat çekti. OTT bünyesinde bulunan 180 seyahat acentasının yapacağı etkili çalışmalarla bu artışın önümüzdeki yıl daha da artacağını söyleyen Bayram şunları kaydetti:

''Bugüne kadar yaklaşık 10 yıldır Suudi Arabistan, Kuveyt, Katar, Bahreyn, Dubai, Umman, Ürdün, Irak, Libya, Cezayir gibi Körfez ülkelerinde tanıtım ve pazarlama çalışması yapmaktaydık. Bugünden itibaren, dünya genelinde yaşayan 500 milyon Arap vatandaşı ülkemizde misafir etmeyi istiyoruz. Orta Doğu pazarının yanı sıra, diğer ülkelerde yapılan fuarlara ve workshoplara katılarak, dünyanın her yerinden Arap turisti ülkemize getirmeyi hedefliyoruz” dedi.

Kaynak: tourismfm.net