Silahların gölgesinde İstanbul tanıtımı! (19.08.2019)
Silahlarin-golgesinde-Istanbul-tanitimi
Ortadoğu pazarına yönelik hizmet veren Vip Group isimli turizm ve limuzin kiralama şirketi, Arap dünyasının önde gelen sosyal medya fenomeni Halima Bolend’le tanıtım yapmaya çalışırken İstanbul’un güvenliği hakkında olumsuz izlenimlere neden oldu.

Kuveytli fenomen Halima Bolend’in paylaşımı sonrası çok sayıda telefon aldıklarını ve rezervasyon iptalleri yaşandığını açıklayan seyahat acentaları, paylaşımların masum bir sosyal medya çalışması olamayacağını iddia ediyor.

Hasan Bayram: “Basit ve safiyane bir girişime benzemiyor”
Vip Grup isimli şirketin sektörde tanınmadığını vurgulayan TUSAD Başkanı Hasan Bayram, başta İçişleri Bakanlığı olmak üzere TÜRSAB ve Turizm Bakanlığının olayı derinlemesine incelemesi gerektiğini söyledi.

“Türkiye imajına vurulmuş bir darbedir”
Paylaşımların Suudi Arabistan’ın yaptığı güvenlik uyarısının ardından gelmesine dikkat çeken Hasan Bayram şöyle devam etti: “Taksim’de Pakistanlı ve Afganistanlı iki grup arasında yaşanan kavgayı saptırarak, Suudi Arabistanlı turiste silahlı saldırı yapılmış gibi sosyal medya hesabından duyuran bir şirketin, ardından Türkiye’de biz sizi koruruz şeklinde reklam yapmasının iyi niyetle açıklanabilecek bir tarafı yok.

Ücret karşılığı paylaşım yapan ünlü sosyal medya fenomeni @halime ile anlaşan şirketin mafyavari reklamları Ortadoğu’da Türkiye imajına vurulmuş en büyük darbedir”.

5 Milyon takipçisi var
5 milyon takipçisi bulunan Kuveytli fenomen Halima Bolend’in videoda İstanbul’un güvenli olduğuna dair sözler söylemesine rağmen yaratılan kurgunun ters teptiği ve takipçileri tarafından yanlış anlaşıldığı gelen bilgiler arasında.

Acenta faaliyetinde bulunuyor
Suriyeliler tarafından kurulan şirketin merkezinin İstanbul Fatih’te olduğu, Trabzon’da da şubesi bulunduğu ve 25 araçlık bir filoyla Ortadoğulu turistlere hizmet verdiği öğrenildi. Şirketin, merkez olarak belirttiği adreste ise TÜRSAB’a kayıtlı bir seyahat acentasının bulunmadığı gelen bilgiler arasında.

Kaynak: Turizm Ajansı