TUSAD, ASATDER ve YONDER üyesi 180 seyahat acentası güç birliği yaptı (08.10.2019)
Ortadoğu pazarında faaliyet gösteren 180 seyahat acentası, sektörel sorunlarının çözümü için ‘Ortadoğu Turizm Teşkilatı’ çatısı altında bir araya geldi.
TUSAD-ASATDER-ve-YONDER-uyesi-180-seyahat-acentasi-guc-birligi-yapti
180 acenta güç birliği yaptı: ‘Sorunlarımızı birlikte çözeceğiz!’

Ortadoğu pazarında faaliyet gösteren 180 seyahat acentası, sektörel sorunlarının çözümü için ‘Ortadoğu Turizm Teşkilatı’ çatısı altında bir araya geldi.

Ortadoğu pazarında faaliyet gösteren seyahat acentelerı, sorunlarının çözümü ve pazarın geliştirilmesi için güç birliği yaptı.

İstanbul Turizm Seyahat Acentaları ve İşadamları Derneği (TUSAD), Arap Seyahat Acentaları ve Turizm Geliştirme Derneği (ASATDER) ve Yoncakaya Derneği (YONDER) üyelerinden oluşan 180 seyahat acentası, İstanbul’da BW Citadel Hotel’de bir araya gelerek ortak deklarasyon imzaladı.

Toplantıda, İstanbul Turizm Seyahat Acentaları ve İşadamları Derneği (TUSAD) Başkanı Hasan Bayram, Yoncakaya Derneği (YONDER) Başkanı Metin Duyar ve Arap Seyahat Acentaları ve Turizm Geliştirme Derneği (ASATDER) Başkanı Ahmet Kırk birer konuşma gerçekleştirdiler.

Hasan Bayram: Sizden aldığımız yetki ve güçle yolumuza devam edeceğiz
TUSAD, ASATDER, YONDER’in Ortadoğu Turizm Teşkilata çatısı altında güç birliği yaptığını hatırlatarak sözlerine başlayan TUSAD Başkanı Hasan Bayram, imzalanan ortak deklarasyonun önemine dikkat çekerek, “Siz değerli meslektaşlarımızdan aldığımız yetki ve güç ile yolumuza daha emin adımlarla devam edeceğiz” dedi.

“Ticaretin ötesinde dostluklar kurduk”
Ortadoğu pazarının Türk turizmindeki önemine değinen Hasan Bayram, “Bizler Ortadoğu pazarında sadece ticaret yapmadık. Aynı zamanda önemli dostluklar da kurduk. Ortadoğu ülkelerine yaptığımız ziyaretlerde ne kadar sıcak dostluklar kurduğumuzun daha iyi farkına vardık. Türkler ve Araplar arasında turizmle gelişen dostluk, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın gayreti ve samimiyetiyle çok üst seviyelere ulaştı” şeklinde konuştu.

“Korsanla mücadele ederken turizme zarar veriyorlar”
Ortadoğu turizm pazarının yarattığı ekonomiye rağmen hak ettiği değeri görmediğini ifade eden Hasan Bayram, özellikle tur ve transfer alanında önemli sorunlar yaşadıklarını belirterek şunları söyledi: “İstanbul’da korsan taşımacılıkla yapılan mücadele turizmi olumsuz etkilemeye devam etmektedir. Uzun zamandan beri UBER ve korsan taşımacılığa karşı olduğumuzu, turizmde taşımacılık fiyatlarının ve kalitesinin düşmesine sebep olduğunu defalarca söyledik. Bu konu hakkında Cumhurbaşkanımıza ve diğer yetkili kurumlara raporlarımızı defalarca sunduk. Korsan ile mücadele ederken ifrat ile tefrite düşmeden denetlemelerin yapılması gerekmektedir. Bizler misafirlerimizin tur ve transferlerini VIP Vito Mercedes araçlar ile yapmaktayız. Bugün Uber, XL Vito araçları sistemden çıkardığı halde gerçek turizm araçları halen sıkıntı yaşamaktadır. Dün olduğu gibi bugün de şehir içi taşımacılık sektörünün iyi yönetilememesi turizme ve acentalarına zarar veriyor.”

“İlgili kurumlarda temsil edilmeliyiz!”
Yaklaşık 2 yıldır İstanbul Büyükşehir Belediyesi UKOME Ulaşım Müdürlüğü’nün turizm araçlarına “yol güzergah belgesi” vermediğini hatırlatan Hasan Bayram, “Sorunlarımızın çözümü için birlik olmalı ve sektörümüzle ilgili her kurumda temsil edilmeliyiz” dedi.

“Sektörümüzü çıkmaza sokan UKOME kararları değiştirilmeli”
UKOME’nin uygulamalarını eleştiren Hasan Bayram, “Sektörümüzü ciddi sıkıntılara sokan UKOME kararlarının istişare edilmeden alınmış olduğu aşikârdır. Tarafımızdan kabul edilebilir olmayan söz konusu UKOME kararlarında turizm ve seyahat acentalarımızı çıkmaza sokan maddelerinin ivedilikle değişmesi gerekmektedir” dedi.

ASATDER Başkanı Ahmet Kırk: Yol belgesi sorunu çözülene kadar mücadeleye devam edeceğiz
Turizm ve seyahat acentalarının İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından bazı kesimlerin rantına kurban edildiğini savunan Arap Seyahat Acentaları Derneği (ASATDER) Başkanı Ahmet Kırk ise “Bizler turizmcinin “yol belgesi” problemi çözülünceye kadar mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi.

YONDER Başkanı Metin Duyar: Kimse gücümüzü sınamasın
Yoncakaya Turizm İşadamları Derneği (YONDER) Başkanı Metin Duyar da yaptığı konuşmada Ortadoğu pazarında çalışan seyahat acentalarının sorunlarının çözümü için yetkilileri göreve çağırdı. Ortadoğu Turizm Teşkilatı çatısı altında bir araya gelerek daha da güçlendiklerini vurgulayan Metin Duyar, “Turiste ve turizmciye uzanacak eller ile mücadele etmeye devam edeceğiz. Kimse gücümüzü sınamasın” dedi.

Kaynak: Turizm Ajansı