TUSAD BAŞKANI HASAN BAYRAM,İSTANBUL HAVALİMANI’NIN YOLLARI KAPALI (14.12.2019)
İstanbul Turizm Seyahat Acentaları Derneği(TUSAD) Başkanı Hasan Bayram, Yaptığı basın açıklamasında şunları söyledi. Bayram, İstanbul’un yeni havalimanı ile dünyanın en büyük havalimanına sahip olmak bizler için gurur verici. İstanbul Havalimanı temeli atıldığı günden bugüne imajını olumsuz hale getirmek için eleştirenlere maruz kalmaktadır. Havalimanı bölgesindeki rüzgardan başlayıp, zeminle ile ilgili üretilen hiç bir spekülasyon tutmadı. Sahte videolar ile su bastı iftirası bile boşa çıktı.
TUSAD-BASKANI-HASAN-BAYRAMISTANBUL-HAVALIMANI’NIN-YOLLARI-KAPALI

Tüm bu olumsuz söylem ve saldırılara karşı İstanbul Turizmcileri olarak ilk günden bugüne İstanbul Havalimanına hep destek vermekteyiz. İlk açıldığı zamanlarda yüzlerce aracımız haksız yere bağlandığı ve turistlerimiz çok zorluklar çektiği halde İstanbul Havalimanın imajını hep yükseltmeye çalıştık ve çalışıyoruz.

Her şeye rağmen kısa bir süre içinde başarısını ve gerekliliğini kanıtlayan İstanbul Havalimanının yollarını cezalar ile kapatmaya çalışıyorlar. Milyon dolarlık yatırımla yapılan havaalanı otoban yolunda lüks turizm araçlarına konulan 70 km/hız sınırını geçseniz an az 235 TL tutarlarında ciddi trafik cezaları gelmektedir. İstanbul trafiği herkesin malumu, ne kadar planlama yaparsanız yapın mutlaka gecikmeler yaşanmaktadır. Tamamen İstanbul Havalimanına özel yapılan otoban yollarına diğer otoban yollarının çok altında hız limiti belirlemek ve turizm araçlarına ceza kesmek ülke turizmine ve turizmciye ihanettir. Turizmcilere ve turistlere İstanbul Havalimanını kullanmayın demektir. Uçağına geç kalan turisti uçağa yetiştirmek için çaba harcayan turizmcinin suçu turiste hizmet etmek midir?

İstanbul turizm acentalarının araçlarına şu an binlerce haksız trafik ceza tebligatları yapılmış bulunmaktadır. İstanbul Büyükşehir Belediyesinin yaklaşık 1,5 yıldır vermediği Turizm Yol Belgesinden kaynaklı ciddi cezalara maruz kalan turizm seyahat acentaları şimdi de ek olarak sabit radar ve gezici radarlar ile çok yüksek tutarlarda haksız cezalar ile karşı karşıya kalmaktadırlar.

İstanbul Havalimanına yapılan önceki haksızlıklar gibi bu haksızlıkta hem bu yatırımın burda yapılmasına öncülük eden otoriteye saygısızlıktır hem de İstanbul Havalimanı işletmecilerine haksızlıktır.

Türkiye’nin turizmine yapılan bu haksız cezaların ve uygulamaların düzeltilmesi için havaalanına özel yapılan otoban yolların hız limitlerinin yeniden gözden geçirilmesi için, İçişleri Bakanlığımızı, Ulaştırma Bakanlığımızı ve İstanbul Valiliğimizden destek ve yardım beklemekteyiz.

İstanbul turizmcisinin çilesi; Yol verirsin gelme dersiniz; Belge vermezsin gelme dersiniz.

Kaynak: kanal7haber.com
Kaynak: vatanhaberleri.com