TUSAD BAŞKANI HASAN BAYRAM:UBER FENA KANDIRDI! (02.06.2018)
TUSAD ( İstanbul Seyehat Acentaları ve İş Adamları Derneği ) Başkanı Hasan Bayram bir basın açıklaması yayınlayarak, son alınan UKOME kararını değerlendirdi ve “ İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinayon Merkezi (UKOME) farkında olmadan Turizm Seyahat Acentalarının işini çıkmaza sokacak kararlar aldı” diye konuştu.
TUSAD-BASKANI-HASAN-BAYRAMUBER-FENA-KANDIRDI
 TUSAD Başkanı Hasan Bayram’ın yaptığı yazılı açıklama şöyle:

Uzun zamandan beri UBER Korsan taşımacılığına karşı olduğumuzu, turizmde taşımacılık fiyatlarının ve kalitesinin düşmesine sebep olduğunu defalarca söyledik. Bu konu hakkında Cumhurbaşkanımıza ve diğer yetkili kurumlara raporlarımızı defalarca sunduk. UBER’ in taksiciler ile sorunu bizi bağlamıyor. Çünkü taksiciler de araç kaliteleri iyi olmadığı için taşımacılıkta turizme zarar veriyorlar. Dün olduğu gibi bugünde bu iki kurumun rekabeti yine turizm seyahat acentalarına zarar veriyor.
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının UBER hakkında D2 belgesi için almış olduğu kararı doğru buluyoruz. Bu karara desteklerimizi sunmuşken, UBER’in ‘’ BİZ D2 İLE TAŞIMA YAPMIYORUZ, BELEDİYE YOL BELGESİ İLE TAŞIMA YAPIYORUZ’’ açıklaması ile gündem biranda değişti ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinayon Merkezi (UKOME) farkında olmadan Turizm Seyahat Acentalarının işini çıkmaza sokacak kararlar aldı. Alınan kararlar ile turizm sektörü ciddi sıkıntılar yaşayacaktır. Özellikle havalimanlarında karşılama ve transfer işlemlerinde kargaşa ciddi boyutlara ulaşacaktır.

Burada UBER yanına taraf toplamaya çalışıyor. Turizmciler hiçbir zaman yasadışı taşımacılığın yanında olmayacaktır. Taşımacılıkla ilgili her UKOME Toplantısı sonucu turizm sektörü sıkıntıya girmektedir. Öncelikle UKOME Kurulunda turizmcilerin temsil edilmesi gerektiğini düşünüyoruz.

Turizm Seyahat Acentaları olarak araçlarımız sadece turist taşımaktadırlar. Turizm için Kültür ve Turizm Bakanlığından ve TÜRSAB’tan yetki belgelerimiz var. Sektörümüzü ciddi sıkıntılara sokacak alınmış UKOME Kararları istişare edilmeden alınmış olduğu aşikardır. UKOME, D2 için alınan karar mantığı ile düşünüp turizm sektörü temsilcilerini karşına almış, UBER’in yanına oturturmuştur.
Tarafımızdan kabul edilebilir olmayan söz konusu UKOME Kararlarında turizm ve seyahat acentalarımızı çıkmaza sokan maddelerinin ivedilikle değişmesi gerekmektedir.

Saygılamızla
Hasan Bayram
TUSAD Başkanı – İstanbul Turizm Seyahat Acentaları Derneği (TUSAD)

Kaynak: turizmdosyasi.com