TUSAD Başkanı Hasan Bayram: ''İstanbul Havalimanı'nın yolları turizmcilere kapalı'' (08.12.2019)
Bir çok olumsuz söylemle gündeme getirilmeye çalışılan İstanbul Havalimanı'na açıldığı günden bu yana destek verdiklerini söyleyen turizmciler, havalimanı yolunda araçlarına kesilen cezalardan dolayı mağduriyet yaşadıklarını belirtiyor.
TUSAD-Baskani-Hasan-Bayram-Istanbul-Havalimaninin-yollari-turizmcilere-kapali
Bir çok olumsuz söylemle gündeme getirilmeye çalışılan İstanbul Havalimanı'na açıldığı günden bu yana destek verdiklerini söyleyen turizmciler, havalimanı yolunda araçlarına kesilen cezalardan dolayı mağduriyet yaşadıklarını belirtiyor.
 
İstanbul’un yeni havalimanı ile dünyanın en büyük havalimanına sahip olmanın kendileri için gurur verici olduğunu ancak temeli atıldığı günden bugüne imajını olumsuz hale getirmek için eleştirenlere maruz kalmasına ve bölgedeki rüzgardan başlayıp, zeminle ilgili üretilen birçok spekülasyona ve sahte videolarla su bastı iftiralarına karşı herzaman İstanbul Havalimanı'na destek verdiklerini söyleyen Turizm Seyehat Acentaları Ve İş Adamları Derneği (TUSAD) Başkanı Hasan Bayram ilk açıldığı zamanlarda yüzlerce araçlarının haksız yere bağlanmasına ve turistlerin çektiği onca zorluğa rağmen İstanbul Havalimanı'nın imajını hep yükseltmeye çalıştıklarını kaydetti.
 
Her şeye rağmen kısa bir süre içinde başarısını ve gerekliliğini kanıtlayan İstanbul Havalimanı'nın yollarının haksız yere kesilen cezalar ile turizmcilere kapatılmaya çalışıldığına vurgu yapan Bayram milyon dolarlık yatırımla yapılan havaalanı otoban yolunda lüks turizm araçlarına konulan 70 km/hız sınırının +1 km/hız ile geçilse dahi en az 235 TL tutarlarında ciddi trafik cezalarının geldiğini söyledi. İstanbul trafiğinde ne kadar planlama yapılırsa yapılsın mutlaka gecikmeler yaşandığını kaydeden Bayram şunları söyledi:
 
''Tamamen İstanbul Havalimanı'na özel yapılan otoban yollarına diğer otoban yollarının çok altında hız limiti belirlemek ve turizm araçlarına ceza kesmek ülke turizmine ve turizmciye ihanettir. Turizmcilere ve turistlere İstanbul Havalimanını kullanmayın demektir. Uçağına geç kalan turisti uçağa yetiştirmek için çaba harcayan turizmcinin suçu turiste hizmet etmek midir? İstanbul turizm acentalarının araçlarına şu an binlerce haksız trafik ceza tebligatları yapılmış bulunmaktadır. İstanbul Büyükşehir Belediyesinin yaklaşık 1,5 yıldır vermediği Turizm Yol Belgesi'nden kaynaklı ciddi cezalara maruz kalan turizm seyahat acentaları şimdi de ek olarak sabit radar ve gezici radarlar ile çok yüksek tutarlarda haksız cezalar ile karşı karşıya kalmaktadırlar. İstanbul turizmcisinin çilesi; Yol verirsin gelme dersiniz; Belge vermezsin gelme dersiniz.''
 


Türkiye ve İstanbul turizmini her zaman bir adım ileriye götürmek için var güçleriyle çalıştıklarını kaydeden TUSAD Başkanı Bayram kesilen bu haksız cezaların ve yapılan uygulamaların düzeltilmesi için havaalanına özel yapılan otoban yollarındaki hız limitlerinin yeniden gözden geçirilmesi için, İçişleri Bakanlığı, Ulaştırma Bakanlığı ve İstanbul Valiliği'nden turizmciler olarak destek ve yardım beklediklerini söyledi.
 
Bayram, İstanbul Havalimanı'na yapılan önceki haksızlıklar gibi bu haksızlığın da hem yatırımın burda yapılmasına öncülük eden otoriteye saygısızlık hem de İstanbul Havalimanı işletmecilerine haksızlıktır olduğunu söyledi.