TUSAD Başkanı Hasan Bayram Ortadoğu Turizmcileriyle Kahvaltıda Bir Araya Geldi. (04.10.2019)
TUSAD’ın ev sahipliğinde Citadel Otel Sultanahmet’te Ortadoğu turizmi sezon değerlendirme toplantısı düzenlendi. Ortadoğu turizmcilerinin yoğun katılımıyla gerçekleşen toplantıda; TUSAD Başkanı Hasan Bayram, ASATDER Başkanı Ahmet Kırk ve YONDER Başkanı Metin Duyar İstanbul turizmine dair sorunları ele aldılar.
TUSAD-Baskani-Hasan-Bayram-Ortadogu-Turizmcileriyle-Kahvaltida-Bir-Araya-Geldi
İstanbul Turizm Seyahat Acentaları ve İşadamları Derneği (TUSAD) Başkanı Hasan Bayram, toplantıda Türkiye’nin potansiyeline inanarak çıktıkları yolda bir yandan turizm iş insanlarının arasındaki bağı güçlendirirken diğer yandan da turizm iş birlikleri ve ticari diplomasi hamlelerini sürdürdüklerini belirtti. Bayram, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na seslenerek “İBB 9+1 araçlara yol belgesi vermemekle korsanla baş edemez. En kısa zamanda yol belgemizi istiyoruz. Lütfen Ortadoğu turizmine sahip çıkın. Bizleri mağdur etmeyin.” dedi.

Turizmde konfor ve kaliteden söz edilen, hedeflerin çok yüksek olduğu bu dönemde Türkiye’de en çok turistin giriş yaptığı şehir olan İstanbul’da turizm yaşam kültürünün istenen seviyede olmadığını vurgulayan Bayram, “İstanbul’da korsan taşımacılıkla olan mücadele turizmi olumsuz etkilemeye devam etmektedir. Uzun zamandan beri Uber korsan taşımacılığına karşı olduğumuzu, turizmde taşımacılık fiyatlarının ve kalitesinin düşmesine sebep olduğunu defalarca dile getirdik. Korsanla mücadele ederken ifrat ile tefrite düşmeden denetlemelerin yapılması gerekmektedir. Misafirlerimizin tur ve transferlerini VİP araçlarla yapmaktayız. Uber XL araçları sistemden çıkardığı halde gerçek turizm araçları halen sıkıntı yaşamaktadırlar. Dün olduğu gibi bugün de şehir için taşımacılık sektörünün iyi yönetilememesi turizm seyahat acentalarına zarar veriyor.” diyerek turizmin ve turizmcilerin sorunlarına dikkat çekti.

TUSAD Başkanı Bayram, 2002 yılında 13 milyon olan turist sayısının 2018’de 46 milyona çıktığını vurgulayarak, şöyle devam etti:

“2019 yılının bugününe kadar 25 milyon civarında turist ağırladık. Turizm gelirleri sıralamasında ortalama 26 milyar dolar gelirle 14. Sırada, ülkeye gelen turist sayısına göre ise 46 milyon kişi ile 6. Sırada yer almaktayız. Ülkemizin turizm destinasyonlarına göre hedefimiz Dünya genelinde yaşayan5 00 Milyon Arap nüfusundan yıllık 4 milyon Arap Turist almaktır. 2023 hedefi 75 Milyon Turist hedefini böylelikle çok rahat bir şekilde yakalamış olacağız. Turizm bereketi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gayreti ve samimiyeti ile çok üst seviyelere çıkmıştır.Kişi başı ortalama 800 dolar seviyesinde çıkan Ortadoğu turizminin, Türkiye’de başta lisanı Arapça olmak üzere ciddi bir şekilde istihdam ortamı oluşturmaktadır.Ortadoğu turizmi, ihracat demektir. 2003 yılında milyon dolar seviyesinde olan ticaretin, turizm ilişkisi sayesinde milyar dolar seviyesine çıkmıştır.’’

Turizm acenta yetkililerinin bir araya geldiği toplantıda, İstanbul turizmindeki sorunlar ve turizm acentalarının yaşadığı sıkıntılar ele alındı.

Kaynak: http://www.moddaturkey.com