TUSAD Başkanı Hasan Bayram: ''UKOME kararı seyahat acentalarını UBER ile aynı kefeye koymuştur'' (02.06.2018)
UBER ile taksici esnafı arasında yaşanan tartışmalar sonucunda alınan UKOME kararlarına karşı seyahat acentalarının tepkisi devam ediyor.

UBER taksici kavgasının en çok seyahat acentalarına zarar verdiğini belirten İstanbul Turizm Seyahat Acentaları Derneği (TUSAD) Genel Başkanı Hasan Bayram korsan taşımacılığı karşı olduklarını her zaman dile getirdiklerini söyledi.
TUSAD-Baskani-Hasan-Bayram-UKOME-karari-seyahat-acentalarini-UBER-ile-ayni-kefeye-koymustur
Korsan taşımacılığın özellikle turizmde taşımacılık fiyatlarının ve kalitesinin düşmesine sebep olduğunu belirten Bayram konu hakkında Cumhurbaşkanı Erdoğan ve diğer yetkili kurumlara defalarca rapor sunduklarını söyledi. UBER’in taksiciler ile sorununun seyahat acentalarını ilgilendirmediğini ancak taksicilerin araç kalitelerinin ve hizmetlerinin iyi olmadığı için özellikle havalimanından yapılan taşımacılıkta turizme zarar verdiklerini ve dün olduğu gibi bugün de bu iki kurumun çekişmesi ve kavgasından yine turizm seyahat acentalarının zarar gördüğünü belirtti.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın UBER hakkında D2 belgesi için almış olduğu kararı doğru bulduklarını belirten TUSAD Başkanı Bayram şunları söyledi:

''Bu karara desteklerimizi sunmuşken, UBER’in ‘’BİZ D2 İLE TAŞIMA YAPMIYORUZ, BELEDİYE YOL BELGESİ İLE TAŞIMA YAPIYORUZ’’ açıklaması ile gündem biranda değişti ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinayon Merkezi (UKOME) farkında olmadan Turizm Seyahat Acentalarının işini çıkmaza sokacak kararlar aldı. Alınan bazı kararlar ile turizm sektörü ciddi sıkıntılar yaşayacaktır. Özellikle havalimanlarında karşılama ve transfer işlemlerinde kargaşa ciddi boyutlara ulaşacaktır.

Burada UBER yanına taraf toplamaya çalışıyor. Turizmciler hiçbir zaman yasadışı taşımacılığın yanında olmayacaktır. Taşımacılıkla ilgili her UKOME toplantısı sonucu turizm sektörü sıkıntıya girmektedir. Öncelikle UKOME Kurulunda turizmcilerin temsil edilmesi gerektiğini düşünüyoruz.''

Turizm Seyahat Acentaları olarak araçlarının sadece turist taşıdığını belirten Hasan Bayram şöyle devam etti:

''Turizm için Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan ve TÜRSAB’tan yetki belgeleri alıyoruz. Sektörü ciddi sıkıntılara sokacak ve iştişare edilmeden alınmış UKOME kararının D2 için alınan karar mantığı ile düşünüp turizm sektörü temsilcilerinin menfaatini göz önünde bulundurmamış, acentalarımızı UBER’in yanına oturturmuştur. Tarafımızdan kabul edilebilir olmayan söz konusu UKOME kararlarından turizm ve seyahat acentalarımızı çıkmaza sokan maddelerinin ivedilikle değişmesi gerekmektedir.''

Kaynak : turizmhabermerkezi.net, tourismfm.net