TUSAD: ''Turizm için durmadan çalışmaya devam edeceğiz'' (20.04.2018)
İstanbul Turizm Seyahat Acentaları ve İşadamları Derneği Başkanı Hasan Bayram Turizm Haftası dolayısıyla açıklamalarda bulundu
TUSAD-Turizm-icin-durmadan-calismaya-devam-edecegiz
İstanbul Turizm Seyahat Acentaları ve İşadamları Derneği (TUSAD) Başkanı Hasan Bayram, 2018 yılı ve sonrasının sektör adına daha da verimli olması için durmadan çalışmaya devam edileceğine dikkat çekti.

Turizm setörünün her geçen gün daha iyiye gitttiğini belirten Bayram, toplumumuzda turizm konusunda farkındalık oluşturmak, sektör temsilcilerinin anlaşılabilmesi amacı taşıyan Turizm Haftası vesilesiyle program düzenleyen İstanbul Valisi Vasip ŞAHİNe teşekkür etti.

Türkiye^ye gelen turist sayısının her geçen yıl artğını dile getiren Bayram önceleri turist sayısı ile vurgulanan turizm sektörünün artık kişi başı harcama kalitesine odaklandığını, kalitenin ön planda tutulduğu sürece başarının kaçınılmaz olduğunu ifade etti.

TUSAD Başkanı bayram şöyle devam etti:
Acentalarımız yıllardır kendi imkanlarıyla yurtdışı fuar ve workshoplara katılım sağlıyor. Her ne kadar devlet kurumları son yıllarda yurtdışı tanıtımlarında acentalarımıza destek oluyorlarsa da halen fuar için giden kataloglarımız havayollarından fazla kilo problemine takılıp binlerce lira şeklinde fahiş ücretler talep ediliyor. Geçen hafta Riyad Uluslararası Turizm Fuarında Kültür ve Turizm Bakanlığımızın desteği ve Riyad Büyükelçiliği koordinasyonunda 50 civarında seyahat acentamız TURKEY HOME standında yer alarak ülkemizin tanıtımını yaptılar. Suudi Arabistanda katılım sağladığımız tüm fuar ve diğer tanıtım organizasyonlarında Büyükelçimiz Erdoğan KÖK ve Kültür Müşavirimiz Metin BİLGEnin yakın ilgi ve alakaları bizleri ziyadesiyle mutlu ediyor. Riyad Uluslararası Fuarına ülkemizden katılım sağlayan tüm turizm sektör paydaşlarına manevi destek olmak adına fuar boyunca TUSAD olarak çeşitli organizasyonlarda birlikteliği sağlamaya çalıştık.

Körfez ve Ortadoğu turizminde ülkemiz açısından önemli bir yere sahip olan dost ve kardeş ülke Suudi Arabistan yetkililerine misafirperverlik için teşekkür ediyoruz. Suudi Arabistan’ın değerli Kralı Selman Bin Abdulaziz ve Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman Beye 2030 vizyonu ile turizmde yapacakları açılım projesi başarılı olarak yol almaya devam ediyor. Bu konuda tebrik ediyor ve iş birliği konusunda kardeş ülke Suudi Arabistan ile her zaman yanyana olacağımızı TUSAD olarak belirtiyoruz. 

Kaynak: Tourismfm.net