TUSAD, Uluslararası Cidde Turizm ve Seyahat Fuarı’nda (02.03.2018)
TUSAD Başkanı Hasan Bayram ve Yönetim Kurulu Üyeleri, ülke turizmine katkı sağlamak adına ve fuara katılan Türk firmalarına destek olmak için fuar organizasyonunu Suudi Arabistan’ın Cidde şehrinden takip ediyor. 
TUSAD-Uluslararasi-Cidde-Turizm-ve-Seyahat-Fuari’nda
İstanbul Turizm Seyahat Acentaları ve İşadamları Derneği (TUSAD) üyeleri Ortadoğu ülkelerinden ve Körfez Arap ülkelerinden turist getirmektedirler. Üye acentalarımız bu ülkelerde söz sahibi oldukları ve ülkemize ciddi sayıda tüketici getirdikleri aşikârdır.

Uluslararası Cidde Turizm ve Seyahat Fuarı’nın Türkiye için önemini vurgulayan TUSAD Başkanı Hasan Bayram “Ülkemizin Tanıtım elçileri Seyahat acentalarımız turizm Fuarı için ciddi hazırlıklar yapmaktadırlar. Geleneksel hale gelen Cidde turizm fuarının faydaları her yıl artarak devam ediyor. Suudi Arabistan’ın 2030 vizyonu kapsamında turizme yönelik açılım doğrultusunda düzenlenen bu fuardan Türkiye adına hedefimiz maksimum fayda sağlamaktır. Ülkemiz için Arap turizmi her geçen yıl daha değerli bir hal alıyor. Bu yıl Cidde Turizm Fuarı’na Bursa İlimizin yanında Elazığ ilimizin gibi birçok ilimizin katılım sağlaması gerçekten memnuniyet verici.” Dedi.

TUSAD Başkanımız Hasan Bayram fuarda bir araya geldiği Suudi Arabistan Cidde Başkonsolosumuz Dr. Akif Menevşe ile yaptıkları toplantıda tanıtım ve işbirliğine daha çok önem verilmesi vurgusu yapıldı.



Fuarın açılışını Prens Abdulaziz yaptı


Fuarın açılışı Prens Al Suud Abdulaziz Bin Faysal Bin Abdülmecid’in yaptığını belirten TUSAD Başkanı Bayram, “Körfez Arap ülkeleri ve Ortadoğu ülkelerinin büyük bir çoğunluğunda söz sahibi olan TUSAD üyeleri ülkemiz turizmi için 2018’de daha çok çalışacaklar. TÜRSAB Başkanımız Firuz Bağlıkaya ve yönetimine hayırlı olsun dileklerimizi iletiyoruz. Yeni soluk ve yeni heyecan her zaman iyi olacağı inancıyla Firuz Bey’e her türlü desteği vermeye hazırız. Turizm paydaşları arasında yapılacak samimi güçlü bir işbirliği sonucu güzel tabloların ortaya çıkacağı aşikârdır. TUSAD kurulduğu günden bu yana sektörde yaşanan sorunlarla mücadele etmeye devam ediyor. Rapor haline getirilen sorunlar Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere İçişleri Bakanımız ve Kültür-Turizm Bakanımıza iletildi. Bu vesileyle çözüm noktasında iyi bir yol alındı. Turizmde üst çatı modelini destekliyoruz. Ve TUSAD olarak sorunlar yerine artık üyelerimizin tanıtımı ile ilgilenmek istiyoruz.” ifadelerini kullandı.