Türkiye Turizmine tüm gücümüzle destek vereceğiz. (28.05.2016)
212haber; TUSAD Genel Başkanı Hasan Bayram, “TÜRSAB’a ve Türkiye Turizmine bulunduğumuz yerden turizmimizi yerelden evrensele açabilmek için tüm gücümüzle destek vereceğiz” dedi.
Turkiye-Turizmine-tum-gucumuzle-destek-verecegiz

Türkiye’nin dört mevsimi bir arada yaşayabilen ender ülke ve medeniyetlere beşiklik yapmış coğrafya avantajıyla turizm potansiyelinin göz kamaştırdığını belirten TUSAD Başkanı Hasan Bayram, “Bu avantajları ülkemizi ziyarete gelecek her turisti, milletvekili dokunulmazlığı ayrıcalığıyla karşılamak, gezdirmek, konaklatmak ve ülkemizin mutfak kültürüyle tanıştırmak için çaba gösteren Turizm Seyahat Acentaları olarak nitelikli, güvenilir bir “Türkiye İmajı”yla birleştirmek için bir araya gelmiş bulunuyoruz.

2015 yılında kurulan derneğimiz öncelikle ülkemizin turizm değerinin marka kurumu TÜRSAB’a ve Türkiye Turizmine bu değeri geliştirmek, büyütmek bağlamında desteğini vererek, potansiyelimizi elele büyütmeyi hedeflemektedir. Küreselleşen dünyada, tüm değer yargıları değişirken, “Bacasız Sanayi” olarak anılan Turizm ise, yapılan yatırımların karşılığını fazlasıyla veren bir sektör olarak dikkat çekmektedir. Yeter ki, biz sektörümüzü ülkemizin “güven” unsuruyla birleştiren bir hizmet felsefesini asla terk etmeyelim” dedi.

TUSAD’ın girişimci bir ruh, teknolojik yeniliklere açık bir zihin, kalite ve uzman yönetim kadrosuyla sektörde hizmet anlayışını istikrarlı şekilde büyüten, geliştiren sektör temsilcilerinin “girişimci” ruhunu yansıttığına dikkat çeken Bayram, “Turizmin ana unsuru, turisttir. Öncelikli olarak turisti ülkemize çekebilmek ve ona en iyi hizmeti verebilmek temel felsefemiz olmalıdır. Turistlerimizin havaalanından otellerine transferi, şehir içindeki aktiviteleri, ağırlanmaları, tarihsel miraslarımızın tanıtımı ve kendilerine göstereceğimiz güleryüze kadar her şeyin TUSAD standardında olması en büyük arzumuzdur. TUSAD, bu felsefeyi ilke edinen seyahat acentalarının ve turizmin ülkemiz için en önemli katma değer olduğuna inanan işadamlarımızın birleştiği bir çatı olarak algılanmalıdır. Biz, turizm sektöründeki evrensel değerleri, yerel unsurlarımızın güzellikleriyle buluşturarak, ülkemizin dünyanın dört bir yanında tanıtılması, bilinmesi ve her yıl daha çok turistin tarihe damga vuran, medeniyetlerin beşiği ülkemizle buluşturulabilmesi yönünde bir çabayı ortaya koyuyoruz” diye konuştu.



İstanbul Turizm Seyahat Acentaları ve İşadamları Derneği olarak, üyeleri arasında birlik, ekonomik ve sosyal yardımlaşmayı sağlayabilmek, yurdumuzun her köşesinin yöresel güzelliklerinin bilinmesi, ziyaret edilmesi, turizmin yelpazesine kazandırılması yönünde bir bilgi ve birliktelik noktası olmayı misyon edindiklerini kaydeden Bayram, “Turizm Seyahat Acenteleri arasında tanışma ve kaynaşmayı sağlayacak aktivitelerle, hem yöresel turizmi, hem de ulusal turizmi kalkındıracak, Türkiye’yi gezi rehberine dönüştürmek arzusundayız.

Türkiye’nin kıtalar arasındaki köprü coğrafyasında bulunan tüm turizm değerlerini insanlığın ufkuyla buluşturabilmek için elele vermek zorunluluğumuz olduğuna inanıyorum. Sektörümüzde marka olmak idealiyle, turizmde sayılı ülkeler arasına girmek için etkin bir çabayı sergileyeceğiz” açıklamasını yaptı.